مرکز قرآن و حدیث کریمه اهل‌ بیت علیها السلام

حفظ تلفنی جزء بیست و هفت | ترجمه جلسات پانزدهم و شانزدهم

بازگشت به لیست مراحل f9

حافظ گرامی، با دقت ترجمه آیات این صفحه را مطالعه کنید، سپس موضوعات مهم مشخص شده را برای بهتر شدن قدرت حفظتان به خاطر بسپارید.

موضوعات مهم این صفحه

۱. سرنوشت جامعه های سرکش و گناهکار، نفرین هدایت گران و نابودی آنان

مطالعه بیشتر

سوره قمر سوره انذار است و غالب آیات آن اشاره به سرنوشت جامعه های گناهکار است.
نکته ها:
۱. از آیه ۶ تا ۸ تسلی به پیامبر است که اگر کافران به راهنمایی های تو توجه نمی کنند از آنان رویگردان و به یاد آور روزی آنان جزای این لجاجت ها را خواهند دید. (فتول عنهم یوم یدع ...) روزی که از قبرها بیرون می آیند و می گوینداین، روز سختی است. (یوم یخرجون ...)
۲. سپس شروع به داستان حضرت نوح (علیه السلام) می کند که او را نیز تکذیب کردند. (کذبت قبلهم قوم ...)
۳. در آیه ۱۰ چکیده دعای حضرت نوح آمده است که گسترده تر آن در سوره نوح آمده است. چکیده دعای نوح سه کلمه است: «أنی مغلوب فانتَصِر» پروردگارا من مغلوب شده ام پس انتقام بگیر (و به داد من برس)
۴. اگر انسان از همه دست بکشد و خود را مغلوب ببیند و فقط خداوند را چاره ساز بداند دعا مستجاب است چنان که نوح (علیه السلام) این چنین بود.
۵. مظلومیت برای مومن ننگ نیست. معاویه در نامه ای امیرالمومنین (علیه السلام) را سرزنش کرد که « تو را برای بیعت با ابوبکر در کوچه می کشیدند» امیرالمومنین (علیه السلام) پاسخ داد :«خواستی بر من عیب گذاری در حالیکه مرا ستودی ایرادی ندارد که مومن مظلوم باشد اگر در دین خود شک نکند چنانکه نوح فرمود انی مغلوب ...»

۲. ما قرآن را برای تذکر آسان کردیم، پس آیا پندپذیری هست؟

مطالعه بیشتر

نکته های این آیات:
1. در سوره قمر ۴ بار جمله «و لقد یسرنا القرآن للذکر فهل من مدکر؟» آمده است. توضیح آن چنین است که «ما قرآن را برای تذکر گرفتن آسان کردیم.آیا کسی هست که از این تذکرات قرآن پندگیرد و ایمان بیاورد و اعمال صالح انجام دهد؟»
2. دو جای دیگر نیز در آیات ۱۵ و ۵۱ جمله «فهل من مدکر؟» آمده است که نشان دهنده تاکید این سوره بر این نکته است که انسان باید با دیدن وشنیدن تاریخ و سرنوشتن گنهکاران عبرتی برای خود ایجاد کند.
3. حقیقت قرآن بسیار والاتر از ادراک ماست و خدواند متعال بر ما منت نهاده است که آن را به گونه ای ساده و آسان برای همه اقشار جامعه قابل استفاده قرار داده است.
4. یکی از بهانه های جامعه های سرکش برای نپذیرفتن هدایتگران، تحقیر و کوچک شمردن آنان از جهت مال و قدرت است. (أ بشرا منا واحدا ... أَ أُلقی الذکر علیه من بیننا) در حقیقت اینان برتری های معنوی را ملاک پیروی نمی دانند بلکه از کسی پیروی می کنند که دارای گروهی قدرتمند و ثروتی فراوان باشد.

این مرحله را به اتمام رساندم
روی دکمه ضبط صدا کلیک کنید و سپس بخوانید
صدای خود را ضبط کنید
صدای ضبط شده شما، اینجاست
ارسال صوت به کارشناس
شما نیازمند ارتقای applewebkit 537.36 خود به نسخه جدید هستید. دنیا به‌سرعت در حال تغییر است!