پرسش ۲۶ (شک زیاد؛ حفظ در منزل؛ حفظ مجازی): خانهدار و طلبه هستم و جزء ۱و ۲و ۳۰ قرآن کریم را حفظ...
بازگشت به مرکز راهنمایی f9پرسش ۲۶ (شک زیاد؛ حفظ در منزل؛ حفظ مجازی): خانهدار و طلبه هستم و جزء ۱و ۲و ۳۰ قرآن کریم را حفظ...
سوال: خانهدار و طلبه هستم و جزء ۱و ۲و ۳۰ قرآن کریم را حفظ کردهام؛ ولی شک در صحیح خواندن هنگام مرور روحیهام برای ادامه حفظ را ضعیف میکند. کلاس حفظ نمیروم و تنها حفظ میکنم و هیچ شور و شوقی در من ایجاد نمیشود و هممباحثه ندارم.
جواب: در شیوه و روش حفظتان دقت و تجدیدنظر کنید تا به حفظی متقن و بیشک و شبهه دست پیدا کنید. در هیچ مرحلهای از حفظ جدید به کم راضی نشوید. حفظ سرسری و با عجله باعث شکهای پی در پی در آینده خواهد بود.
- روش انجام حفظ جدید را از کتاب حفظ آسان بخوانید و مو به مو اجرا کنید.
- در میزان تکرارهای آیات حین حفظ جدید صرفه جویی نکنید. به اولین احساس کاذب «حفظ شدن» اعتماد نکنید.
- هر بخش از آیه را که میخواهید حفظ کنید آن قدر از روی قرآن بخوانید که مطمئن شوید بدون هیچ کم و کاست و شک و شبههای در ذهنتان ثبت شده و بعد هم آنقدر از حفظ تکرار کنید که مطمئن شوید کامل و صحیح در حافظه تان جای گرفته، بعد به سراغ حفظ بخش بعدی بروید.
- هر روز حفظ قبل را به طور ویژه چندین بار از حفظ مرور کنید و اشکالاتش را برطرف کنید.
- هر درسی را که حفظ میکنید، حداقل تا ده روز بعد هر روز بخوانید.
- همه محفوظاتتان را به صورت صحیح در بازه زمانی ۳تا ۱۰ روز حداقل یک بار مرور کنید.
رعایت این نکات محفوظات آینده شما را از دچار شدن به این مشکل حفظ میکند.
اما برای این سه جزءِ حفظ شده؛ محفوظاتتان را صفحه به صفحه برای کسی تلاوت کنید یا صدای خود را ضبط کنید، بعد محلهای شک یا اشکال را مشخص کنید و آنقدر صحیحشان را تکرار کنید که در ذهنتان ثبت شود. در خصوص پایان آیات هم راه حل اصلی همان انجام دقیق و صحیح حفظ جدید است. میتوانید بعد از حفظ هر آیه چندین بار آن را بدون وقفِ قبل از عبارت پایانی، به صورت پیوسته بخوانید تا پیوند لفظی کامل در ذهن شما برقرار شود.
اگر امکان حضور در کلاس حفظ را دارید آن را از خود دریغ نکنید. اما اگر امکانش را ندارید با مرکز مجازی حفظ سازمان اوقاف مرتبط شوید و از استاد و هم بحث مجازی استفاده کنید.