پرسش ۱۴ ( حفظ طلاب): آیا درست است که نظر مقام معظم رهبری راجع به مطلوب...
بازگشت به مرکز راهنمایی f9پرسش ۱۴ ( حفظ طلاب): آیا درست است که نظر مقام معظم رهبری راجع به مطلوب...
سوال: آیا درست است که نظر مقام معظم رهبری راجع به مطلوب بودن حفظ قرآن در جوانی برای طلاب که باید مطالعه زیاد داشته باشند، نیست؛ بلکه برای بقیه است؟! ضمنا حفظ روزی پنج آیه و بعد از حفظ رفتن به سراغ تفسیر قرآن چگونه است؟
جواب: حفظ قرآن کریم اختصاص به هیچ گروه خاصی ندارد. و طبق احادیث۱ یادگیری قرآن کریم وظیفه هر مؤمنی، علی الخصوص متولیان امور دینی است. از طرفی حفظ قرآن کریم به عنوان اصلیترین منبع آموزههای دینی، برای طلاب اهمیت و ارزش ویژهتری دارد؛ چون بهترین زمینه برای فهم و تفهیم بهتر و صحیحتر معارف دینی خواهد بود.
علمای بزرگی مثل آیت الله سبحانی، علامه حسن زاده آملی بر حفظ قرآن تأکید و مقام معظم رهبری، طلایهدار دعوت به حفظ قرآن است و از آیت الله شب زنده دار نقل شده که ایشان تا دو سال قبل ۱۲جزء از قرآن را هم حفظ کردهاند. آیت الله خزعلی در سنین کهولت و با وجود همه مشغلههای علمی قرآن و نهج البلاغه را حفظ نمودند.
قرآن را حفظ کنید اما متناسب با شرایط خود. قرار نیست حفظ قرآن کریم به دروس شما آسیب برساند؛ حفظ قرآن را در حجم کم (روزانه ۳ تا ۵ خط) شروع کنید. آهسته اما پیوسته و منظم و مسلط پیش بروید. با یک برنامه سبک، در آغاز کار، روزانه یک تا دو ساعت برای انجام فعالیتهای حفظیتان کافی خواهد بود. تحت نظر یک استاد حافظ و با همراهی یک هم بحث قرآنی این راه را طی کنید. در این خصوص میتوانید از آموزش مجازی هم بهره مند شوید. کتاب حفظ آسان و مطالب شروع حفظ و روش حفظ جدید را مطالعه و ملاحظه کنید تا با اصول و روش های صحیح حفظ قرآن آشنا شوید.
۱ رسول اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند: «إن الذی لیس فی جوفه شیء من القرآن کالبیت الخرب.» : کسی که چیزی از قرآن در سینه ندارد چون خانه ای ویرانه است. امام صادق علیه السلام فرمودند: براى مؤمن شایسته است که نمیرد تا قرآن را بیاموزد یا آنکه در کار یاد گرفتن آن باشد.